in trecut, cronicarul Ion Neculce (1672-1745) avea o mosie mare în satul Prigorenii Vechi, pe dealul Coasta Buznii (fată în fată cu dealul pe care se află si acum biserica familiei Neculce). Aici se afla un conac, din care nu a mai rămas astăzi nimic.
Mormântul cronicarului se află izolat lângă latura de apus a bisericii, având la cap un monument cu bust al cronicarului realizat de sculptorul Iftimie Bârleanu (1916-1986). În piatra monumentului este săpat următorul text: "Deci, fratilor cetitorilor, cu cît veti îndemna a ceti pre acest letopisătu mai mult, cu atît veti sti a vă feri de primejdii si veti fi mai învătati". Desi nu se cunoaste exact data mortii cronicarului, ziua comemorării are loc prin traditie în prima sâmbătă de după Sfanta Parascheva (14 octombrie), atunci având loc un pelerinaj la biserica din lemn si la mormântul cronicarului, pelerinaj considerat cea mai mare sărbătoare a satului. Mormântul cronicarului este monument istoric fiind înscrisă pe Lista monumentelor istorice din judetul Iasi din anul 2004.
De asemenea, lângă biserica de lemn (primul dintre mormintele aflate în partea de răsărit), se află mormântul lui Stefan Apetrii Ciubotaru din Humulesti, tatăl scriitorului Ion Creangă. Acesta a locuit o perioadă la Prigoreni unde a avut o bucată de pământ si a decedat în acel sat la data de 30 iunie 1858, în timpul unei epidemii. Din cauza distantei si a conditiilor grele de transport, trupul n-a mai putut fi adus la Humulesti, fiind înmormântat la Prigoreni. La 15 decembrie 2001, osemintele sale au fost strămutate lângă cele ale sotiei sale, Smaranda Creangă, în Cimitirul din Humulesti.