Arta funerara

Pagina

Cimitirul Bellu

   Până la jumătatea secolului XIX, bucurestenii îsi îngropau mortii în jurul bisericilor, existând însă si 7-8 cimitire în afara orasului, pentru populatie si pentru săraci.   Cum Bucurestiul a tinut întotdeauna pasul cu noul,
citeste mai mult.…

Mormântul lui Ioan Slavici

Ioan Slavici– scriitor şi jurnalist Ioan Slavici s-a născut la 18 ianuarie 1848 la Siria, judeţul Arad, fiind fiul cojocarului Sava Slavici şi al Elenei Borlea, fiica preotului din localitatea Maderat şi a decedat pe 17 august 1925 în cartierul Crucea de Jos din oraşul Panciu. Du
citeste mai mult.…

Mormantul lui Ion Creanga

      Data nașterii lui Creangă este incertă. El însuși afirmă în Fragment de biografie că s-ar fi născut la 1 martie 1837. O altă variantă o reprezintă data de 10 iunie 1839, conform unei mitrici (condici) de nou-născuți din Humulești, publicată de
citeste mai mult.…

Mănăstirea Curtea de Argeș

Așa cum se înfățișează în prezent, biserica este alcătuită dintr-un pronaos supralărgit, contopit organic cu construcția propriu-zisă, ai cărui 12 stâlpi interiori susțin o turlă pe mijloc și două turnulețe laterale care încununează colțurile vestice ale pro
citeste mai mult.…

Capela Victor Antonescu - Vitanesti

Capela lui Victor Antonescu, putin cunoscuta romanilor, chiar si celor din zona, este o micuta bijuterie arhitecturala, decorata intr-un mode deosebit cu caramida, iar in interior in intregime acoperita cu fresca. Avand doar naos si altar, capela este foarte bine legata, din punct de vedere arhitect
citeste mai mult.…

Monumentul funerar Vasile Conta

Monumentul funerar Vasile Conta, se afla situat in cimitirul Eternitatea din Iasi, str.Eternitatii nr.121.
citeste mai mult.…

Monumentul Eroilor Francezi

Monumentul funerar al eroilor francezi se afla situat in cimitirul Bellu din Bucuresti, Calea Serban Voda, nr.249, sectorul 4.
citeste mai mult.…

Cavoul Gheorghieff

Cavoul Gheorghieff, executat de sculptorii Ion Mincu si Frederic Storck se afla situat in cimitirul Bellu din Bucuresti, Calea Serban Voda nr.249, sectorul 4.
citeste mai mult.…

Monumentul funerar Alexandru Izvoranu

Monumentul funerar al lui Alexandru Izvoranu este o mare capodopera a sculptorului Carol Storck, care a reprezentat-o pe Elena Izvoranu, nascuta Horbatsky (1848-1918), plangandu-si fiul.
citeste mai mult.…

Monumentul funerar George Ionescu-Gion

Monumentul funerar al lui George Ionescu-Gion, executat de sculptorul Frederic Storck, se afla situat in cimitirul Bellu din Bucuresti, Calea Serban Voda nr.249, sector 4.
citeste mai mult.…

Monumentul funerar Georgică Gh. Iliescu

Monumentul funerar al lui Georgica Gh.Iliescu a fost executat de sculptorul Constantin Balacescu si se afla situat in cimitirul Bellu din Bucuresti, Calea Serban Voda nr.249, sectorul 4.
citeste mai mult.…

Monumentul funerar Gh. Vernescu

Monumentul funerar Gh.Vernescu, executat de sculptorul Als.Barthelenie, se afla situat in cimitirul Bellu din Bucuresti; adresa:Calea Serban Voda nr.249, sector 4.
citeste mai mult.…

Monumentul funerar Ion Dalles

Monumentul funerar Ion Dalles se afla situat in cimitirul Bellu din Bucuresti, Calea Serban Voda nr.249, sector 4. Sculptori: Carol Storck, Ioan Georgescu, Oscar Spathe.
citeste mai mult.…

Monumentul funerar Ion Mirescu

Monumentul funerar Ion Mirescu executat de sculptorul Carol Storck, se afla situat in cimitirul Bellu din Bucuresti, Calea Serban Voda nr.249, sector 4.
citeste mai mult.…

Monumentul funerar Iulia Haşdeu

Monumentul funerar Iulia Hasdeu, executat de sculptorul Ioan Georgescu, se afla situat in cimitirul Bellu din Bucuresti, Calea Serban Voda nr.249, sector 4.
citeste mai mult.…