Arta funerara
Marioara Tănase
Marioara Tănase (n.8 Septembrie 1940, Sighișoara - d. 27 iulie 1970, Brașov), interpretă de muzică populară și romanțe, provenită dintr-o familie de iubitori ai cântecului popular. Încă de la o vârsta fragedă a început colaboraciteste mai mult.…
Mormantul lui Mihai Eminescu
Mihai Eminescu (născut Mihail Eminovici) (n. 15 ianuarie 1850, Botoșani - d. 15 iunie 1889, București) a fost un poet, prozator și jurnalistromân, socotit de cititorii români și de critica literară postumă drept ceciteste mai mult.…
Nicolae Labiș
Nicolae Labiș (n. 2 decembrie 1935, Poiana Mărului, comuna Mălini, județul Suceava, atunci în județul Baia - d. 22 decembrie 1956,București) a fost un poet român. Criticul Eugen Simion l-a supranumit „buzduganul&rdciteste mai mult.…
Mormantul lui Traian Vuia
Traian Vuia (n. 17 august 1872, Bujoru, comitatul Caraș-Severin, Austro-Ungaria - d. 3 septembrie 1950, București, România) a fost un inventator român, pionier al aviației mondiale. Pe data de 18 martie 1906&nbciteste mai mult.…
Mormantul lui Adrian Virgil Pintea
Adrian Virgil Pintea (n. 9 octombrie 1954, Beiuș – d. 8 iunie 2007, București) a fost un renumit actor român de teatru, film și televiziunecare a adus o contribuție deosebita scenei și cinematografiei românești.citeste mai mult.…
Priveghiul si plangerea mortului
Priveghiul este, fara indoiala, un rit precrestin, care s-a pastrat in multe zone ale teritoriului nostru folcloric, cu sensul lui primar, de separare a neamului celor vii de cel mort, inainte de integrarea lui in neamul celor morti. Priveghiul dureaza, de obicei, doua nopti si se face pentru a nu lciteste mai mult.…
Mormantul Literatului Moise Fulea
Se afla in municipiul Sibiu, pe strada Justitiei, nr.5citeste mai mult.…
Mormantul lui Alexandru D. Xenopol
Alexandru Dimitrie Xenopol (n. 23, după alte surse 24 martie 1847, Iași - d. 27 februarie 1920, București) a fost un academician, istoric, filosof, economist, pedagog, sociolog și scriitor român. Alexandru D. Xenopol este autorul primei mari sinteze a istoriei românilor, filozof al iciteste mai mult.…
Mormantul lui Alexandru Vlahuta
Alexandru Vlahută (n. 5 septembrie 1858, Plesesti, azi Alexandru Vlahută — d. 19 Noiembrie 1919, Bucuresti) a fost un scriitor român, una dintre cele mai cunoscute cărti ale sale fiind România Pitorească, despre care Dumitru Micu spune că este un „atlas geografic comenciteste mai mult.…
Mormantul Cronicarului Ion Neculce
in trecut, cronicarul Ion Neculce (1672-1745) avea o mosie mare în satul Prigorenii Vechi, pe dealul Coasta Buznii (fată în fată cu dealul pe care se află si acum biserica familiei Neculce). Aici se afla un conac, din care nu a mai rămas astăzi nimic. Mormântul cronicciteste mai mult.…
Mormântul arhitectului Emile André Lecomte du Noüy
André Lecomte du Noüy (n. 1844 - d. 11 noiembrie 1914, Curtea de Argeș) a fost unarhitect francez, restaurator și membru corespondent al Academiei Române. Se trage dintr-o familie de nobili, originară din Piemont, stabilită în Franța în secolul al XIV-lea.Mormantuciteste mai mult.…
Mormantul dr.Carol Davila si al Anei Davila
Carol Davila (Charles Davilla) (n. 1828, Parma, Italia - d. 24 august 1884, Bucuresti) a fost medic si farmacist roman de origine italiana, cu studii in Germania si Franta. Biografie Urmeaza Facultatea de Medicina din Paris, pe care o absolva in februarie 1853. Soseste in Romania la 13citeste mai mult.…
Mormantul Compozitorului Alfonso Castaldi
Alfonso Castaldi (n. 23 aprilie, 1874 Maddalone, Italia - d. 6 august 1942, Bucuresti) a fost un compozitor, dirijor si profesor de muzica roman de origine italiana, stabilit in Romania la varsta de 20 de ani. A inceput studiile muzicale la Maddalone (1879-1883) cu Michele Serino (teorie-solfegiuciteste mai mult.…
Mormantul actorului Constantin Ramadan
Mormantul actorului Constantin Ramadan se afla in cimitirul Eternitatea din Iasi, pe strada Eternitatii nr.121citeste mai mult.…