Biserica Creştină Penticostala

descriere

 Biserica Penticostala (numita si “Biserica lui Dumnezeu Apostolica”) este o biserica neoprotestanta. Printre miscarile de redesteptare a credintei care au avut loc in secolul al XIX-lea apar, catre anul 1900, si penticostalii. Predicatorul american Charles F. Parham a inceput să sustina, bazandu-se pe mai multe versete din Noul Testament, ca asupra celor credinciosi inca mai coboara Duhul Sfant. Acestia dobandesc astfel darul vorbirii în limbi, numit glosolalie - facand trimitere la evenimentul petrecut de Rusalii (a cincizecea zi de la nvierea lui Isus Hristos, de aici si denumirea de “penticostali”, luata de adeptii noii miscari – Fapte cap. 2).

 

Servicii

Numele de „penticostali" vine de la cuvantul Pentecosta (Cincizecime), sustinand ca ei sunt botezati cu Duh Sfant si cu foc, daruri primite de catre Apostoli la Cincizecime sau la Pogorarea Duhului Sfant.

In 1901 Carol Parham, pastor baptist din Kansas sustine ca asupra sa si a unui grup de 13 persoane s-a pogorat Duhul Sfant si au inceput sa vorbeasca in limbi.