2_400_34Liderul Cultului Davidian, Vernon Howell, si-a schimbat numele in David Caores pentru a simboliza faptul ca el este Alesul lui Dumnezeu in aceste vremuri, asa cum regele David a fost ales ca rege al Israelului. Falsul lider spiritual credea ca atunci cand "strainii" de credinta lui il numesc David, inseamna ca recunosc faptul ca el este Alesul. Individul pretindea ca ar fi Iisus Hristos, Mielul din revelatiile biblice si ingerul razbunator al lui Dumnezeu. Originea cultului se plaseaza in 1929, cand imigrantul bulgar Victor Houteff, nesatisfacut de Biserica Adventista a celei de-a Sasea Zi, din Los Angeles, sa-a rupt de invataturile acesteia si a plecat in Texas cu scopul de a-si crea propria biserica. 
 
La inceputul celui de-al Doilea Razboi Mondial, Houteff a schimbat numele organizatiei sale in Adventistii Davidieni ai Celei de-a Saptea Zi. Dupa moartea sa, in 1957, sotia i-a luat locul, aceasta predicand cea ce-a doua nastere a lui Hristos ca avand loc in 22 aprilie 1959. Dupa ce profetia nu sa-a implinit, femeia si-a dat demisia din fruntea gruparii, care numara, atunci, 1.400 de membri. Dupa ce Howell a devenit lider, Cultul Davidian sa-a extins in 5 tari, pe trei continente. Isteria predicilor lui Howell a culminat in 19 aprilie 1993. In aceasta zi, cel putin 70 de membri ai gruparii au murit in confruntarile cu Politia si agentii federali ai FBI in localitatea Waco, din Texas. Asediul autoritatilor asupra cladirii in care membrii cultului se adunasera a durat 51 de zile. In tot acest timp, liderul Howell predica libertatea absoluta si revolutia sociala pe acorduri de cantece religioase cu tenta sexuala. De altfel, slujbele lui Howell se tineau intr-o atmosfera dominata de simulari ale actului sexual, uneori puse in practica. 
 
Predicatorul le spunea adeptilor sai ca este Iisus Hristos si a murit in timpul schimbului de focuri dintre fortele de ordine si membrii sectei. In urma sa au ramas mii de familii indoliate si, din pacate, mii de adepti cu mintea tulbure, care inca isi mai cauta liderul.